نحوه ی پیدایش دستگاه سی ان سی

فروش دستگاه سی ان سی در اصفهان

نحوه ی پیدایش دستگاه سی ان سی

در این جا می خواهیم شما را با تاریخچه دستگاه سی ان سی آشنا سازیم .استفاده  از تکنولوژی CNC یا کنترل عددی کامپیوتری چندی است که به یک مفهوم مدرن و پیشرفته در صنعت تولید و ساخت مبدل شده است که در چند دهه اخیر به  اصطلاحات رایج صنعتی وارد شده است. در حقیقت، مفهوم CNC در اصل به مفهوم NC یا کنترل عددی (numerical control) اشاره دارد و شامل مبحث قدیمی می باشد. اگرچه تاریخچه دستگاه سی ان سی به دهه های خیلی قبلی بر نمی گردد و صنعتی مدرن به حساب می آید، و پیشرفت قابل توجهی پیدا کرده است که همگان از آن بهره ببرند.

اگر به طور خلاصه بخواهیم به  تاریخچه دستگاه سی ان سی اشاره کنیم به این صورت است که دستگاه‌های اولیه با مکانیسم کنترل عددی تقریباً ساده ای بودند و کامپیوتری موجود نبود. درواقع حیات تکنولوژی CNC با حیات کامپیوتر مرتبط است و قسمتی از هویت اصلی خود را از این تکنولوژی گرفته است. در این مطلب در ابتدا به مبحث کنترل عددی یا NC در ماشین‌های مختلف می‌پردازیم.

کنترل عددی یا NC

ایده استفاده از کنترل عددی در ماشین‌های کامپیوتری در ابتدا مفاهیم خاصی از منطق برنامه‌ریزی را در بر می گرفت که کم کم برخی موارد و قابلیت‌ها به آن اضافه شد. در ابتدا، اولین ماشین‌های NC و درواقع ماشین‌های مقدماتی آن در دهه ۱۹۴۰ ساخته شدند. با گذر زمان و در دهه ۱۹۵۰ دستگاه‌های پیشرفته‌تر و مجهزتری با تکنولوژی NC تولید شد. این ماشین‌آلات بر اساس ابزارهای موجود در آن زمان ساخته شده بودند و از یک موتور برای کنترل دستگاه بهره می‌برد و عملیات دستگاه تحت کنترل این موتور قرار داشت.

این شیوه کنترل و موتور کنترل‌کننده از نقاط خاصی که بر روی ورودی دستگاه قرار داشتند تبعیت می‌کرد و این اهداف و نقاط را پیگیری می‌کرد. اما به گذر زمان و پیشرفت کامپیوترها و برنامه‌های کامپیوتری، دستگاه‌های NC پیشرفت بیشتری را تجربه کردند و عملکرد آنها نیز بهبود یافت. معرفی تکنولوژی کامپیوتری و اتصال دادت آن به مفهوم کنترل عددی منجر به تکنولوژی جدید گردید که امروزه به‌عنوان تکنولوژی کنترل عددی کامپیوتری یا CNC شناخته می‌شود و در بسیاری از دستگاه‌های جدید از آن بهره برده می‌شود.

حتما بخوانید :   تعمیر و تعویض قطعات دستگاه سی ان سی

تحقیقات اولیه موسسه MIT بر روی تکنولوژی CNC

یکی از اولین مؤسساتی که کارهای تحقیقاتی خود را بر روی دستگاه‌های CNC انجام داد، موسسه فناوری ماساچوست یا همان MIT بود. اگرچه این هدف این موسسه در ابتدا بهبود تاریخچه دستگاه سی ان سی یا دستگاه‌های برش یا تراش نبود؛ اما نتایج تحقیقات آنها به شکل باور نکردنی صنایع برش و حکاکی را تحت تأثیر قرار داد و تقریباً امروزه در مصارف خانگی و کارگاهی کتر کسی پیدا می شود که از آن استفاده نکند. دستگاه سی ان سی ساخته شده در اوایل خیلی ساده بوده و نسخه اولیه این تکنولوژی محسوب می‌شد که بعداً به شکل‌های خیلی بهتری ارتقاء پیدا کرد.

پس از جنگ جهانی دوم، جان پیرسونز شیوه‌های مختلفی برای بهبود پوسته هواپیماها بررسی کرد و به نتایج جالب توجهی دست پیدا نمود. وی درنهایت موفق شد که در جریان یک پروژه مهم در نیروی هوایی یک دستگاه تحقیقاتی بسازد که توانایی بالایی در کنترل خودکار تجهیزات داشت. این تحقیقات در سال ۱۹۴۹ و در دانشگاه MIT آغاز شد و بعد از مراحل اولیه برنامه‌ریزی و تحقیق، یک ماشین تراشکاری با تکنولوژی CNC طراحی شد که گام اول در صنعت کنترل عددی کامپیوتری محسوب می‌شد. پروفسور رینتیز نیز در این پروژه شرکت داشت و این دستگاه را وارد فازهای بعدی تحقیقاتی کردند.

فایل PDF این نوشته را برای خود ایمیل کنید
مارا به اشتراک بگذارید :

دیدگاه (1)

  • علی پاسخ

    ممنون از مطلب خوبتون

    شهریور ۳, ۱۳۹۷ در ۱۰:۱۳ ق.ظ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *